Предоставят 2,69 млн. лв. на община Карлово за изграждане на

...
 Предоставят 2,69 млн. лв. на община Карлово за изграждане на
Коментари Харесай

Изграждат инфраструктура за 2,69 млн. лв. за бедстващите в Карлово

 Предоставят 2,69 млн. лева на община Карлово за създаване на техническа инфраструктура, заяви Министерството на нововъведенията и растежа. Парите се дават с Решение на Министерски съвет от 23.06.2022 година, с което се утвърждава сключването на два контракта - на страната с община Карлово за финансиране на детайли от техническата инфраструктура - обществена общинска благосъстоятелност, и на страната с вложителя " Ди Би Карго България " ЕООД.
 
Средствата се изплащат като насърчителна мярка по плана " Диверсификация на съществуващото дружество на " Ди Би Карго България " ЕООД " в Карлово. На 18 август 2022 година сдружението е предоставило в МИР данни и документи за доближат дължим най-малък предел за инвестицията. Съгласно договорите на страната с общината, МИР би трябвало да финансира целево построяването на обекта до 31 декември 2022 година
 
Реконструкцията на улица " Индустриална " ще докара до улеснение на транспортните и стопански връзки, до облекчение на натовареното придвижване и възстановяване на транспортното обслужване в индустриалната зона на Карлово. Новоизградената инфраструктура ще бъде благосъстоятелност на община Карлово. Днес бяха подписани документите за финансирането на плана от страна на МИР. Получател на сумата ще е обшината.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР